به طور کلی یک چارچوب یک سایز برای همه در دنبال کردن مسئولیت اجتماعی شرکتها وجود ندارد. هر شرکتی دارای خصوصیات ویژه و منحصر به فرد خود می باشدکه تاثیر گذار بر دیدگاهها روی نحوه عملکرد و تبیین استراتژ های مسئولیت اجتماعی می باشد. حرکت به سمت نهادینه کردن مسئولیت اجتماعی شرکتی در نظام راهبری شرکتها می بایست با فرهنگ سازمانی، چشم انداز و استراتزی های بلند مدت شرکت در یک راستا باشد تا اجرای برنامه های مسئولیت اجتماعی به صورت یک برنامه هزینه بر از سوی کارکنان و سهامداران تلقی نگردد.
استفاده از مدل تعالی در را بطه با بحث مسئولیت اجتماعی در شرکت هایی که از مدل تعالی برای خود ارزیابی استفاده می کنند منطقی می باشد چرا که گزارش دهی نهایی احتیاجی به استدلال دوباره که مورد نیاز چارچوب و مدل های گزارش دهی های دیگر است وجود ندارد.
شرکتهای برتر باید تعهدات خود را به مسئولیت اجتماعی شرکتی از طریق ارزشهای خویش ابراز دارند و اطمینان حاصل کنندکه این تعهدات در سراسر شرکت ساری و جاری است. تعهد به اجرای اصول مزبور اطمینان سطح بالایی را در طرفهای ذی نفع به وجود می اورد و انها را حفظ می کند و به دلیل اگاهی از مسئولیتهای خود در برابر جوامع علاوه بر مدیریت ریسک فرصتهایی را جست و جو و ترغیب می کنند که پروژه های سودمند را همراه با جامعه اجرا نمایند و دقت کنند که هر گونه عواقب نامطلوب را به حداقل برسانند .
بر اساس مدل پنج بعدی مسئولیت اجتماعی شرکتها که مرکز ترویج مسئولیت شرکتی در ایران ترویج می کند ، ابعاد 5 گانه که هر بعد دارای شاخصهای مربوط به خود می باشد و براحتی قابل تطبیق با معیارهای مدل تعالی سازمانی EFQM است مورد بررسی قرار می گیرد که در کنار آن چگونگی اطلاع رسانی و تعامل با ذی نفعان و چگونگی ارتباطات ذی نفعان با شرکت نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. امروزه بیشتر شرکتهای برتر دنیا گزارشات مسئولیت اجتماعی خود را بر اساس این ابعاد منتشر می کنند.
منبع : http://www.csriran.com